Innovatie

Innovatie is een transitie waarin een nieuwe ontwikkeling gestalte krijgt. Innovatie is de beweging die voort komt uit inspiratie (gestelde taak en doelstelling). Wanneer een innovatie wordt doorgevoerd, is het transitieproces belangrijk: de weg van de huidige situatie naar de gewenste situatie.

Ik leid veranderingen middels projectmanagement of programmamanagement. Ik heb ervaring met organisatiesverbeteringen. Ik heb ervaring met gdragsverandering, procesverbteringen en verbeteringen met betrekking tot ondersteunde middelen zoals ICT infrastructuren en applicatielandchappen. Ik leid mijn projecten volgens de principes van Prince2/Agile, aangepast aan de omstandigheden.

Organisatieverbeteringen zijn meer dan alleen structuuraanpassingen. Ik heb ervaring met gedragverandering en cultuuromslagen. Ik heb gewerkt met teams op het gebied van leiderschap, eigen verantwoordelijkheden, het verbeteren van de interne en externe communicatie, en het verbeteren van het odnerling samenwerken.

Tot slot werk ik als coach voor mensen die innovatie en verandering begeleiden. Dit zijn vaak leidinggevenden, managers, projectmanagers en consultants. Ik coach, afhankelijk van de doelstelling en mogelijkheden, individueel of met een groep.

Johan Caljé